2016. feb 10.

Mai gasztroblog: Házi sajtkészítés

írta: Noll A Nandu
Mai gasztroblog: Házi sajtkészítés

No, ez nem annyira paleo, de ha már sajtot eszem, akkor inkább ezt, mint tartósított nagyüzemit, amitől csalánkiütésem lesz (konkrétan :)). Házi sajt készítésére sok leírást lehet találni a neten, de a legtöbbjük a citromsavas módszert írja le, amitől egy túrós-fehérjés anyag keletkezik, erős…

Tovább Szólj hozzá

sajtos recept gasztroblog vegetarianus lokalis gasztroNandu laktovegetarianus bioetel

2016. feb 02.

Nandu nomen est

írta: Noll A Nandu
Nandu nomen est

Életem során számos helyen és formában kellett már magamról bemutatkozást, önéletrajzot megjelentetnem, azonban mindeddig sehol, még a honlapomon sem írtam le személyes etimológiámat, vagyis azt, hogy hogyan, miért lett a nevem Nandu. Ez a blogposzt egyrészt e hiány pótlója, másrészt abban a…

Tovább Szólj hozzá

név névváltoztatás Nandu bloggerNandu

2016. feb 02.

"Balkezi konyhafőnök" - Mivaaan???

írta: Noll A Nandu
"Balkezi konyhafőnök" - Mivaaan???

Gasztroblogger (is) leszek

A felmenőim között az édesapám volt a legjobb szakács. Felülmúlhatatlanul, sőt, megközelíthetetlenül. Receptet azonban nem lehetett tőle kérni, mert pont úgy főzött, mint ahogy jazzt zongorázott: "ti kottából játsztok, én meg szívből". Az évek során az én életemben is valamiféle házi Murphy…

Tovább Szólj hozzá

gasztroblog Nandu gasztroNandu

2016. feb 02.

Mai gasztroblog: Ázsiai csirkés vagy halas ragu(leves)

írta: Noll A Nandu
Mai gasztroblog: Ázsiai csirkés vagy halas ragu(leves)

Ez az étek a "balkézről főzés" klasszikus példája lett: dobáltam bele, ami eszembe jutott és épp volt itthon. Kétszer is elkövettem, és mind a két ízben (szó szerint is :)) brutál finom lett a végére, persze véletlenül se egyformán. Gyorsan leírom, mielőtt elfelejtem. Egy jó nagy fakanálnyi…

Tovább Szólj hozzá

leves recept gasztroblog halas paleo husos low carb dietas alacsony szenhidrat fogyokuras gasztroNandu