2016. feb 02.

Nandu nomen est

írta: Noll A Nandu
Nandu nomen est

Életem során számos helyen és formában kellett már magamról bemutatkozást, önéletrajzot megjelentetnem, azonban mindeddig sehol, még a honlapomon sem írtam le személyes etimológiámat, vagyis azt, hogy hogyan, miért lett a nevem Nandu. Ez a blogposzt egyrészt e hiány pótlója, másrészt abban a…

Tovább Szólj hozzá

név névváltoztatás Nandu bloggerNandu

2016. feb 02.

"Balkezi konyhafőnök" - Mivaaan???

írta: Noll A Nandu
"Balkezi konyhafőnök" - Mivaaan???

Gasztroblogger (is) leszek

A felmenőim között az édesapám volt a legjobb szakács. Felülmúlhatatlanul, sőt, megközelíthetetlenül. Receptet azonban nem lehetett tőle kérni, mert pont úgy főzött, mint ahogy jazzt zongorázott: "ti kottából játsztok, én meg szívből". Az évek során az én életemben is valamiféle házi Murphy…

Tovább Szólj hozzá

gasztroblog Nandu gasztroNandu

2016. feb 02.

Mai gasztroblog: Ázsiai csirkés vagy halas ragu(leves)

írta: Noll A Nandu
Mai gasztroblog: Ázsiai csirkés vagy halas ragu(leves)

Ez az étek a "balkézről főzés" klasszikus példája lett: dobáltam bele, ami eszembe jutott és épp volt itthon. Kétszer is elkövettem, és mind a két ízben (szó szerint is :)) brutál finom lett a végére, persze véletlenül se egyformán. Gyorsan leírom, mielőtt elfelejtem. Egy jó nagy fakanálnyi…

Tovább Szólj hozzá

leves recept gasztroblog halas paleo husos low carb dietas alacsony szenhidrat fogyokuras gasztroNandu

süti beállítások módosítása